BTV Action Online

- 14:07
advertise here
advertise here
BTV Action Online
BTV Action е Българска телевизия, предназначена за филмови продукции, също така излъчва футбол от шампионската лига. Каналът има голяма аудитория в България и извън страната. Тя стартира на 22 януари 2011 г. и е в групата на БТВ МЕДИА ГРУП, където са още BTV,BTV LAdy,Ring BG,BTV Cinema,BTV Comedy. Каналът се нарежда на една от челните позиции по аудитория в България. Каналът е подходящ за всяка възрастова група. През 1998 г. е създадена първата частна ефирна мрежа в България - ТОП Телевизия, основана в Шумен. През следващите години изгражда мрежата си в останалата част от страната. През 2002 г. телевизията изключва част от предавателите си и е официално закрита през 2004 г. През 2005 г. фирмата-собственик е закупена и преобразувана в CTN, чиято телевизия започва излъчване през 2006.


На 1 Март 2006 започва излъчване телевизионна мрежа CTN, на честотите на дотогавашната национална ефирна телевизия ТОП. Телевизията е препродадена на следващата година и преобразувана на TV2.

На 27 ноември 2007 на честотата на телевизия CTN стартира TV2. През 2008 г. телевизията е закупена от американската компания "Central European Media Enterprises" (CME) заедно с Ринг ТВ. На 4 юли 2009 телевизия TV2 официално сменя името си на PRO.BG по подобие на румънския канал на CME — PRO TV.

През 2010 г. CME закупува bTV Media Group (собственик на каналите bTV, bTV Comedy, bTV Cinema) от News Corporation. На 22 януари 2011 телевизия PRO.BG е препозиционирана в структурата на "bTV Media Group" и е преименувана на bTV Action.

От 7 октомври 2012 преминава в излъчване с формат на картината 16:9 и HD. Програма

bTV Action е телевизионен канал профилиран към мъжката аудитория. Телевизията излъчва актуални предавания, спорт, документални поредици и екшън филми.

Телевизията излъчва и спорни формати като Шампионска Лига (заедно с РИНГ.БГ), Лига Европа (заедно с РИНГ.БГ и БНТ1), Шампионска лига по волейбол, излъчват се още и мачове от Италианската волейболна лига Серия А-1 и други. От 2012 г. започва излъчване на Шампионската лига във формат HD. През 2013 г. финалът на турнира е излъчен във формат 3D. От 2013 телевизията започва излъчване на квалификациите и състезанията от германския автомобилен шампионат DTM. От Август 2013 започва излъчване и на Италианската Серия А, както и Френската Лига 1 заедно с RING.BG.

Гледане на BTV Action Online - Към този момент телевизията няма заявена заявка за онлайн излъчване. Ако има промяна в статута на телевизията ще бъдете уведомени своевременно.

Програмата на BTV Action
Други канали на Медиата :
BTV
BTV Cinema
BTV Comedy
BTV Lady
RING BG
Advertisement advertise here
 

Start typing and press Enter to search